De afgelopen tijd hebben we het weer lekker druk gehad op de camping. Het terras en restaurant zijn gelukkig weer een tijdje open en we hebben al veel gasten mogen ontvangen! In deze blog lees je over hoe het nu met Bontfire gaat na een lastige start, hebben we nieuws over ClubBreehees en meer. Lees dus snel verder om weer volledig up to date te zijn! 

Raven hopelijk drachtig

Tijdens de zwangerschap van Dana zijn we zo enthousiast geworden dat we hebben besloten om Raven te laten dekken. Op het moment weten we nog niet of ze daadwerkelijk drachtig is dus wachten we in spanning af. Het zou wel leuk zijn hè, nog een nieuw veulen op Breehees erbij! ????

Bontfire maakt het goed ????

Onze Bontfire had een vliegende start. Na een bevalling van 40 seconden is ze op de wereld gezet door Dana. Gelukkig was ik erbij en ging alles heel goed. Ze at goed en stond binnen een uur op haar eigen benen. De volgende dag merkte ik dat er iets goed mis was. Ze bibberde heel erg en was futloos. De dierenarts kwam met spoed en wist op het begin ook niet helemaal wat er mis was met Bontfire, ze begon namelijk ook nog slecht te lopen.
Na onderzoek is er een bloedvergiftiging vastgesteld. Dit kan bijvoorbeeld in de buik van Dana fout zijn gegaan maar kan ook andere oorzaken hebben. Wat de precieze oorzaak is zullen we dan ook nooit precies weten. Gelukkig gaat het daar ook niet om. Wat belangrijk is, is dat het met Bontfire nu hartstikke goed gaat.
Na het geven van antibiotica en pijnstillers en haar ieder uur proberen te laten drinken is ze er weer redelijk bovenop! Na een aantal dagen vol spanning en heel veel inzet van iedereen is Bontfire nu aan de betere hand en gaan we van haar genieten! Kom je gauw langs om haar te bewonderen? ????

Start van onze eigen ponyclub; ClubBreehees ????????

Sinds kort zijn we een FNRS Manege en zijn we dus aangesloten bij de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra. Daarnaast zijn we onlangs gekeurd voor het keurmerk Veilige Paardensport en wat denk je… Ook die hebben we in huis! We zijn hier natuurlijk super trots op. Het is namelijk vrij uniek dat een campingmanege zich mag aansluiten bij de federatie. 

Doordat we aangesloten zijn bij FNRS en het keurmerk Veilige Paardensport binnen hebben, zijn we begonnen met onze eigen rijvereniging; ClubBreehes. Hier kunnen zowel paarden als pony’s starten. Heb je dus een eigen paard of pony word dan lid van onze club en doe mee aan wedstrijden. Vind je wedstrijden nog wat spannend? Kom dan gewoon lekker rijden op onze clubavonden! Voor meer informatie over ClubBreehees kun je mailen naar info@breehees.nl of bellen naar 06 10 00 34 31. 

Maisdoolhoof bijna open ????

SuperHuub heeft weer heel hard zijn best gedaan om een super spannende en lastige route te maken door het maisdoolhof. Het mais is bijna hoog genoeg om de doolhof te openen. Durf jij het aan?! ✌????

Nieuwe data kinderfeestjes ????

Inmiddels staan er nieuwe data voor de kinderfeestjes online. In september en oktober zijn er weer een heel aantal plakken beschikbaar. Ben er snel bij want de kinderfeestjes zijn populair en vol=vol!

Tijdens een kinderfeestje maken de kinderen kennis met Meneer de Boer of SuperHuuben verkennen ze samen de boerderij. Spelen in de boerderij, in de bossen en de speeltuin, pony rijden en een ritje met de Breese tram staan allemaal op het programma! Het feest wordt afgesloten met versgebakken frietjes, een snack naar keuze en een lekker glaasje ranja; als dat geen feest is! Boek hier een kinderfeestje.

Buitenkansjes 2022 ???? ????

Het duurt nog eventjes maar de buitenkansjes voor 2022 staan online! We hebben diverse kampeerplaatsen en vakantiehuizen in de aanbieding voor het Paasweekend (15 t/m 18 april 2022), het Hemelvaartweekend (25 mei t/m 29 mei) en het Pinksterweekend (3 t/m 6 juni). Daarnaast hebben we voor de kampeerplaatsen ook een combideal tussen Hemelvaart en Pinksteren in! Kun jij niet wachten om je volgende vakantie vast te plannen wees er dan snel bij en boek je buitenkansje! 

Natuurlijk ben je ook voor die tijd welkom om te genieten van een lekker diner op ons terras of een verfrissend drankje ????

Tot snel! ????????

Paardenjuf Carolien