Ontdek de regio

Actief bezig zijn of genieten van de natuur

Naast alle activiteiten die we op onze camping bieden is het natuurlijk ook erg leuk om onze regio te ontdekken. Camping Breehees is omgeven door mooie natuur welke zich perfect leent voor wandel-, of fietstochten. Vlak over de grens van België en binnen een half uur zit je in de Efteling of Safaripark Beekse Bergen. Voor ieder wat wils dus. Op deze pagina hebben we wat tips op een rijtje gezet

Praktische informatie

Noord-Brabant ligt in het zuiden van Nederland, centraal gelegen en op slechts een uur rijden van Amsterdam en Düsseldorf. Deze meest gastvrije provincie van Nederland telt ruim 2,5 miljoen inwoners; de ‘Brabanders’. De grootste steden zijn Eindhoven (ca.230.000), Tilburg (ca.210.000), Breda (ca.180.000) en ‘s-Hertogenbosch (ca.150.000).

Lokale toeristische informatiepunten
Bij een toeristisch informatiepunt kun je terecht voor allerlei informatie over de stad, omgeving, bezienswaardigheden, openingstijden etc. De openingstijden verschillen per locatie, check dit dus vooraf.

Betaling in Nederland
Op sommige plaatsen kun je ALLEEN met pin betalen. Het is dus belangrijk om altijd een pinpas bij de hand te hebben.
Op veel plaatsen kan er betaald worden met een creditcard. Voor fooien gelden geen vaste regels. Vaak wordt 10% aangehouden als de service naar tevredenheid is. Het bedrag naar boven afronden is ook normaal.

Algemene openingstijden winkels
In de grootste steden van Noord-Brabant zoals Breda, Eindhoven, Tilburg en ‘s-Hertogenbosch zijn de winkels in de hoofdstraten iedere zondag open van 12.00 uur tot 17.00/18.00uur.

Over het algemeen zijn dit de openingstijden van de meeste winkels, in de meeste plaatsen:

Maandag 12.00 – 18.00 uur
Dinsdag 09.00 – 18.00 uur
Woensdag 09.00 – 18.00 uur
Donderdag 09.00 – 18.00 uur
Vrijdag 09.00 – 18.00 uur
Zaterdag 09.00 – 17.00 uur
Zondag Gesloten

Veel plaatsen kennen tevens een koopavond. Winkels zijn dan vaak op donderdag of op vrijdag tot 21.00 uur geopend. Openingstijden op Nationale Feestdagen verschillen sterk per stad of dorp.

Banken
Banken zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur. Bij elke bank kun je overdag geld pinnen en bij vrijwel iedere supermarkt kun je geld pinnen tijdens de openingstijden. ’s-Nachts kunnen openbare pinautomaten gesloten zijn.

Algemene telefoonnummers
• Algemeen alarmnummer: 112
• Politie: 0900-8844

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa is het verplicht om een geldige identiteitskaart op zak te hebben.

Verkeer
Het wegennet van Nederland is goed bewegwijzerd en in uitstekende staat. Een groot deel van dit wegennet bestaat uit autowegen en snelwegen. De kwaliteit van de secundaire wegen is ook uitstekend. Let goed op de verkeersborden voor de maximaal toegestane snelheid.

• Achter het stuur is de maximaal toegestane alcoholpromillage 0,5 ‰.
• Op een rotonde heb je voorrang op het voertuig dat van rechts komt, tenzij anders aangegeven.
• Handsfree bellen is verplicht.

Parkeerbeleid
Steeds vaker moet betaald worden voor parkeren. Bij de meeste betaalautomaten kan dit ook met een creditcard. Ook kun je in steeds meer steden mobiel parkeren d.m.v. digitaal betalen (smartphone, sms). Parkmobile is hiervoor een handige app.

Elektrische auto’s
Door heel Nederland komen steeds meer openbare oplaadpunten voor elektrische auto’s, zo ook in Brabant. Het is belangrijk om vooraf te checken waar je je elektrische auto kunt opladen. Dit kan via diverse websites zoals bijvoorbeeld oplaadpalen.nl. Om je elektrische auto bij een oplaadpaal op te kunnen laden, heb je een oplaadkabel en een laadpas nodig.

Let op! Niet alle buitenlandse laadpassen werken bij alle oplaadpalen, het is belangrijk om dit vooraf te checken. Ook is het belangrijk om even te controleren of er nog betaald moet worden voor het parkeren zelf. Ook dit verschilt per plaats.

Fietsen

• Nederland is een echt fietsland, en de voorzieningen voor fietsers zijn dan ook van hoog niveau
• Recreatief fietsen in Noord-Brabant is heel gemakkelijk; stippel je eigen route uit via een officieel knooppuntennetwerk
• Oplaadpunten voor de elektrische fiets zijn ruim aanwezig: fietsoplaadpunten.nl/nederland/noord-brabant
• Je telefoon vasthouden op de fiets is verboden. Je riskeert een boete!

Openbaar vervoer – trein
Vervoersbewijs: Je kunt gebruik maken van een wegwerpchipkaart of de anonieme OV-chipkaart. De wegwerpchipkaart is voor eenmalig gebruik. Deze koop je bij een kaartautomaat of servicebalie van de Nationale Spoorwegen (NS). Je betaalt per reis altijd een extra toeslag van 1 euro. Je dient in- en uit te checken. De anonieme OV-chipkaart kan je vaker gebruiken. Deze koop je ook bij een NS-kaartautomaat of NS servicebalie. Je betaalt eenmalig 7,50 en deze kaart is ook geldig voor bus, tram, metro en pont. Voordat je gaat reizen, dien je de OV-chipkaart op te laden bij een NS-kaartautomaat. Let op! Om met de trein te reizen heb je een saldo van minimaal 20 euro nodig. Ook dien je in- en uit te checken bij de OV-chipkaart palen op het station.

Let op! Bij NS-kaartautomaten kan je alleen betalen met pinpas.

De voorzieningen per station verschillen. Elk station heeft een NS-kaartautomaat voor je vervoersbewijs. De grote stations hebben een servicebalie- en informatiebalie.

Op elk station vind je gele borden waar je de dienstregeling van ’s ochtend vroeg tot ’s avonds laat kunt aflezen waar en hoe laat je trein vertrekt. Boven de perrons vind je ook vertrekborden. Daarop staat de tijd van de komende trein en waar deze naartoe gaat. Verandert er iets aan de dienstregeling, dan wordt dit omgeroepen en wijzigt het vertrekbord op het perron. Houd het vertrekbord dus altijd goed in de gaten!

Openbaar vervoer – bus
Het busvervoer in Nederland kent een uitgebreid stads- en streekvervoer. Je hebt altijd een wegwerpchipkaart of anonieme OV-chipkaart nodig. Een wegwerpchipkaart kan je ook in de bus kopen, maar dan ben je vaak wel duurder uit.

Let op! In de bussen kun je enkel met pinpas betalen.

Drinkwater
Het kraanwater in Noord-Brabant is van uitstekende kwaliteit en dus veilig te drinken. Op tientallen locaties in Brabant zijn watertappunten te vinden waar je fles of bidon gratis kunt bijvullen. Een overzicht vind je op de website van Brabantwater.

Nederlandse feestdagen in 2023

Nieuwjaar Zondag 1 januari 2023
Goede vrijdag Vrijdag 7 april 2023
Pasen Zondag 9 april 2023
Paasmaandag Maandag 10 april 2023
Koningsdag Donderdag 27 april 2023
Bevrijdingsdag Vrijdag 5 mei 2023
Hemelvaartsdag Donderdag 18 mei 2023
Pinksteren Zondag 28 juni 2023
Pinkstermaandag Maandag 29 juni 2023
Kerstmis Maandag 25 december 2023
Tweede Kerstdag Dinsdag 26 december 2023

Schoolvakanties ‘Zuid Nederland’ in 2022
(volgens de Rijksoverheid) Let op: deze vakantieperioden zijn richtlijnen voor de scholen

Kerstvakantie 24 december 2022 t/m 8 januari 2023
Voorjaarsvakantie 18 februari t/m 26 februari 2023
Meivakantie 29 april t/m 7 mei 2023
Zomervakantie 15 juli t/m 27 augustus 2023
Herfstvakantie 14 oktober t/m 22 oktober 2023
Kerstvakantie 23 december 2023 t/m 7 januari 2024

Kom jij bij ons logeren?

Dit maakt onze boerderij zo leuk

  • Ponyrijles
  • Grote speeltuin
  • Eetcafé met terras
  • 20 luxe glamping tenten
  • Heel veel dieren waaronder alpaca’s, ezels, de knuffelvarkentjes, schaapjes en ‘Knuffel’ kippen
  • Dichtbij het bos, Beekse Bergen en de Efteling

Wil je meer weten over onze campingboerderij? Lees dan meer over Breehees!